PEVSKO DRUŠTVO TABOR

"Iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca." Shakespeare

ZBORI

Pevsko društvo Tabor Zgodovina Zbori Zborovodja g. Karel Leskovec Pevci in pevke Publikacije, članki
Fotogalerija Zvočni in video posnetki Nastopi Aktualno Pomagajo nam Kontakt
MePZ Tabor

Glavna zvezda in naš ponos - dobitniki mnogih nagrad in priznanj, ki ponašajo lepo pesem ne samo po Sloveniji, ampak tudi izven meja - Mešani pevski zbor Tabor

foto: Fotografske storitve Ines Suljić s.p.

MoPZ Tabor

Žameten zvok MePZ so prav gotovo naši fantje, ki se večkrat radi tudi samostojno predstavijo in s petjem očarajo ženska srca (ter oči) - Moški pevski zbor Tabor

ŽePZ Tabor

In le kaj bi bilo brez deklet - navihane pevke ne samo, da lepo pojejo, nastope popestrijo tudi s plesom - Ženski pevski zbor Tabor

Sekstet SEKSTETE

Predvsem za šalo (in tudi malo zares) so dve Nataši, Ksenija, Lea, Maja in Magda, vse članice Pevskega društva Tabor, spomladi 2012 oblikovale sekstet z imenom Sekstéte … No z malo domišljije ime lahko naglasite tudi drugače … Vendar, naj vam zaupamo, da to niso kar ene  tete, nekatere med njimi so tudi mamice in ravno zaradi dojenčkov, je prišlo tudi že do manjših menjav. Tako porodniške redno nadomešča Simona :)

Skupinica deluje predvsem z namenom popestritve praznovanj, druženj ali srečanj.

Mešani pevski zbor Pevskega društvaTabor

Tabor je kraj, kjer se ravnica spodnje Savinjske doline sreča s hribi Zasavskega hribovja. Ljudem v kraju, okoliških vaseh ter na samotnih kmetijah, ki se stiskajo v nedrjih Čemšeniške planine, je bila od nekdaj skupna ljubezen do glasbe in petja. Mešani pevski zbor v Taboru je bil ustanovljen leta 1989 kot nadaljevanje zdaj že več kot 115-letne tradicije organiziranega zborovskega petja v kraju.

Zbor v povprečju sestavlja 45 pevk in pevcev, ki so različnih starosti in poklicev, med njimi so tudi dijaki, študenti in upokojenci. Poleg ljubezni do zborovskega petja in glasbe jih druži tudi iskreno prijateljstvo.

Repertoar zbora obsega dela različnih obdobij in zvrsti; renesanse, klasike, romantike in dela modernih skladateljev. Radi zapojejo ljudske in narodne pesmi ter vedno zelene melodije iz zakladnice slovenskih popevk ter narodno-zabavne glasbe. Za posebne priložnosti je občasno potrebno osvežiti tudi znanje partizanskih pesmi, podoknic in napitnic, saj zbor nastopa na različnih prireditvah.

Zbor vsako leto nastopi na nekaj celovečernih koncertih in krajših nastopih v domačem ter različnih drugih krajih po Sloveniji. Redno nastopajo na vsakoletni območni reviji pevskih zborov v Savinjski dolini. Pevke in pevci so v okviru koncertov sodelovali z mnogimi različnimi glasbenimi sestavi; zelo uspešni koncerti so nastali v sodelovanju z Godbo Liboje in narodno-zabavnimi ansambli. V preteklih letih je zbor večkrat gostoval v Nemčiji, Italiji in na Hrvaškem. V počastitev 15. obletnice delovanja zbora so pevke in pevci posneli zgoščenko z naslovom »Pa se sliš«, za 25. obletnico skupnega prepevanja pa že pridno snemajo novo zgoščenko, na televiziji pa lahko ujamete tudi video Avsenikove skladbe Ostanimo prijatelji, ki je nastal skupaj z Ansamblom Roberta Zupana.

MePZ Tabor se  je preizkusil  tudi na tekmovanjih: leta 2006 je na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov »od Celja do Koroške« v Mežici prejel srebrno plaketo, leta 2007 v češkem Olomoucu, pa je prejel zlato medaljo in absolulno prvo mesto v konkurenci mešanih pevskih zborov in se uvrstil na zaključni koncert zmagovalnih zborov. Leta 2010 se je zbor udeležil regijskega tematskega koncerta v Žalcu – Sozvočenja in prejel nagrado strokovne žirije.

Od sezone 2015/2016 zbor deluje pod vodstvom novega zborovodje Karla Leskovca.

Kontakti:

PEVSKO DRUŠTVO TABOR